Cazări în Peninsula Halkidiki
Destinatie
Peninsula Halkidiki

                          Cunoscută pentru cele 3 brațe ale sale,Kassandra, Sithonia și Athos, fiecare cu specificul său, Halkidiki are toate ingredientele necesare pentru o vacanță reușită. Viziteaza aceasta minunata Peninsula si vei fi incantat de frumusetea ei.

Transport in Halkidiki

                           Distanta de la Giurgiu la Salonic este  de aproximativ 619 km, care se parcurge cu mașina personală în aproximativ 8 ore, cu mici variații în funcție de trafic și perioada de așteptare din vamă. De la Salonic și până în principalele orașe de pe peninsulă așteaptă-te la un drum de 1h-1h.30 minute. Dacă este weekend, este posibil sa prinzi aglomerație in trafic și să dureze mai mult. Distanțele sunt în jur de 100 – 150 de km între Salonic și cele mai populare stațiuni ale peninsulei. Se poate călători în Halkidiki și cu avionul, există curse directe din România în Salonic. Vei ajunge pe aeroportul Macedonia. De aici, ai mai multe variante de a vizita peninsula, poți închiria o mașină, folosi taxiul sau chiar transportul in comun. Va putem oferi bilete de avion la preturi foarte bune( solicita oferta) iar recomandarea noastră este ca apoi sa inchiriezi  o mașină pentru o experiență de vacanță cât mai plăcută și relaxantă.

Clima In Halkidiki

              Clima mediteraneană din regiune, cu temperaturi plăcute întreaga vară și puține ploi, este perfectă pentru relaxare la malul mării. Ținutul pare făcut pentru vacanțe. Există 4 anotimpuri în Halkidiki, iernile sunt blânde, iar verile sunt călduroase și secetoase.Sezonul turistic începe din lunie și durează până în Octombrie. În Iulie și August sunt lunile de vârf, când vei găsi cei mai mulți turiști pe plajele sale și în stațiuni. Tot atunci și prețurile sunt cel mai ridicate.

Zonele Turistice din Regiunea Halkidiki 

                      Regiunea este foarte căutată pentru atmosfera locală specific grecească, plajele curate, bine organizate, dar și pentru vestigiile arheologice și religioase. Dacă încă nu știi ce regiune ți se potrivește cel mai bine,  îți spunem care sunt caracteristicile principalelor zone turistice din Halkidiki și ce au ele de oferit.

KASSANDRA

Primul braț al peninsulei Halkidiki, Kassandra, este cel mai cosmopolit și animat loc din Halkidiki. Dacă îți dorești o vacanță activă, cu multe atracții turistice și culturale, atunci acesta este locul potrivit pentru tine. Kassandra are plaje cu nisip fin, dar și munți cu panorame spectaculoase și stațiuni turistice numai bune pentru relaxare sau distracție.

halkidiki grecia

                          În Kassandra vei găsi atât plaje mai sălbatice în zona de nord-vest, cât și plaje bine organizate cu toate facilitățile necesare pentru a-ți asigura maximul de confort. Îți recomandăm să încerci beach-barurile, tavernele și localurile unde poți petrece clipe relaxante în timp ce savurezi cocktailul preferat și te bucuri de priveliștea de vis a mării. În Kassandra găsești o mulțime de cazări disponibile pentru fiecare buget.  Poți alege între cazările disponibile in stațiunile mai animate din est sau in cele din localitățile ceva mai liniștite in partea de vest. Iată și câteva dintre recomandările noastre : Kassandra Palace (5*), Core hotel (4*) sau Sani Resort (5*).

SITHONIA

Este cel de-al doilea braț al peninsulei Halkidiki, recunoscut pentru plajele sălbatice și peisajele naturale pe care le oferă cu generozitate vizitatorilor săi. Așadar, dacă ești iubitor de natură și îți dorești o vacanță liniștită și relaxantă, acesta este locul cel mai potrivit pentru a-ți petrece concediul.  Aici gasesti vegetație foarte bogată, o combinație între munte și mare, cu o mulțime de păduri de pini, plantații de măslini. Daca iti place aventura, poti sa explorezi la pas sau cu bicicleta muntele Itamos. Din vârf ai o priveliște pe care cu siguranță îți vei dori să o imortalizezi în cât mai multe fotografii. În Sithonia există 13 plaje premiate Blue Flag, așadar fii sigur că îți vei petrece zilele de vacanță pe plajă în cele mai bune condiții.

ATHOS

Athos este cea de-a treia peninsulă din Halkidiki. Nu este foarte populară ca destinație turistică, întrucât cei mai mulți o asociază doar cu Muntele Athos, care nu este accesibil turiștilor. Dacă ești pasionat de turismul religios, sau doar îți dorești o vacanță foarte liniștită, departe de aglomerație, atunci ar trebui să te gândești să îți petreci vacanța pe brațul Athos.Zona turistică deschisă publicului se afla în nordul peninsulei. Cele mai importante stațiuni sunt Ouranopoli,Nea Roda si Ierissos. Plajele sunt amenajate, cu nisip fin dar și pietriș pe alocuri, unele dintre ele fiind premiate cu Blue Flag. Pe Athos vei putea vizita vestigii arheologice dar și mânăstiri, existând chiar un traseu de pelerinaj prin pădure între Ouranoupolis și Komitsa.

                             Ouranoupolis este cea mai populară stațiune de pe brațul Athos. Aici  găsești și cele mai multe variante de cazare și cele mai apreciate restaurante. În stațiune sunt mai mult hoteluri de 2-3 stele, afaceri de familie sau studiouri și apartamente.

 

Puncte de atracție in Halkidiki

            Fiecare regiune are specificul propriu, însă în toate vei găsi vestigii arheologice, dovadă a unei istorii bogate, mânăstiri și sate pitorești cu arhitectura tradițională. Va fi o adevărată încântare să te plimbi pe strădutele lor și să te lasi cuprins in atmosfera de altădată. Iată câteva dintre cele mai frumoase atracții pe care te provocam sa le viztezi :

  • Afitos, Kassandra– este cel mai pitoresc sat grecesc de pe acest braț, inclus în patrimoniul UNESCO. Plimbă-te pe străduțele sale din secolul al 19-lea, admiră frumoasele case și oprește-te din drumul tău la o cafenea sau la un restaurant pe malul mării.
  • Vechiul oraș Stagira și parcul dedicat lui Aristotel în Halkidiki Nord– este locul nașterii filozofului grec Aristotel, iar ruinele acestui străvechi oraș se pot vizita si astăzi. Parcul dedicat lui Aristotel este singurul parc tematic din Halkidiki și iti oferă o mulțime de activități interactive.
  • Castelul Lekythos din Toroni, în Sithonia – se afla printre cele mai importante situri arheologice de aici.
  • Muzeul Arheologic din Poligiros, Halkidiki Nord – este cel mai important din regiune. Aici poti  vizita felurite exponate datate din Epoca Bronzului. 

Frumuseți naturale

                                   Întreaga peninsulă este de o frumusețe aparte în ceea ce privește relieful și bogăția peisajului. Există însă câteva destinații reprezentative, unice, pe care credem ca nu ar trebui să le ratezi:

  • Insula Ammouliani– este singura insulă locuită din Halkidiki, un loc de vis situat între peninsula Sithonia și Athos. Plajele sale cu nisip fin și apa clara sunt apanajul acestui mic colț de paradis.
  • Blue Lagoon, Sithonia – te va impresiona cu siguranță. Doar aici vei gasi apa marii in nuante puternice de albastrui. Apa este foarte clară, iar razele soarelui strălucesc puternic, reflectându-se în nisipul foarte deschis la culoare aflat sub apă.
  • Rezervația Naturala din Sani, Kassandra –  este o deltă cu vegetație impresionantă unde trăiesc peste 180 de specii de păsări și unde se fac excursii de birdwatching.
  • Capul Possidi, Kassandra – este o plajă sub forma unei fâșii de nisip alungite în mare, o mică peninsulă în sine. Vei avea impresia ca ești doar tu și marea daca ajungi aici. 

Mancăruri tradiționale

 Peninsula are o tradiție în producția de miere de albine, în special de miere de pin, în Sithonia existând chiar o fabrică de miere care se poate vizita.  

Peștele și fructele de mare sunt foarte căutate pe toate cele trei brațe, peștele fiind mereu proaspăt preparat. Vei găsi de asemenea brânză de capră, nelipsitul ulei de măsline, dar si vin și tsipouro, băutură specifică foarte apreciată aici.

Iar dacă vrei ceva cu adevărat special, iti recomandam sa mergi in nord și sa gusti preparatele din ciuperci de Holomontas, care se găsesc doar în această zonă montană.

Halkidiki este o destinație care îți va oferi concediul relaxant și deconectarea la care ai visat. Vei lăsa în urmă toate grijile de acasă cand vei ajunge pe plajele din Halkidiki, vei privi apa mării și te vei gândi că nu s-au inventat încă nume pentru toate nuanțele de albastru care se aștern azi calm în fața ta.

Solicita oferta